Cu siguranță te-ai aflat în acel moment când ai zis ce bine era dacă știam asta deja. Nu, nu pentru că nu îți plac surprizele, ci pentru că uneori e mai bine să știi mai repede unele lucruri, cum ar fi subiectele la examene, ce job o să ai, dacă o să mori înconjurat de pisici sau nu. Dacă te afli la început de drum, nu puține au fost nopțile în care te-ai uitat la tavan, gândindu-te la nemurirea sufletului. De aceea, ca să te mai liniștești sufletește și să vezi că și alții îți împărtășesc gândurile, iată 7 lucruri pe care noi, echipa StudentPath, ne-am fi dorit să le știm mai repede.

1. Timpul liber trebuie valorificat

Uneori, prea mult timp liber poate să îți dea planurile peste cap. Vei fi tentat să lenevești și să navighezi din aplicație în aplicație, creionând în acest mod un nou stil de viață. Time is money, iar ca tu să poți ajunge la acel nivel, trebuie să investești în tine și în educația ta. Parcurge câteva cursuri online, fă sport, petrece timp cu familia și ai grijă de sufletul tău. Rezultatele nu vor întârzia să apară, iar tu vei reuși să înveți cum să folosești timpul în favoarea ta.

2. Cursurile online sunt de mare ajutor

În primul rând, facultatea te ajută și nu prea în descoperirea pasiunilor tale. În al doilea rând, Internetul abundă în informații și în cursuri care te pregătesc pentru job-urile momentului și ale viitorului mai mult decât un curs de la facultate. Tot de ce ai nevoie este de un laptop, conexiune la Internet
și puțină voință. Timpul liber se face, iar motivația vine pe parcurs. Testează cât mai multe domenii de activitate prin intermediul acestor cursuri pentru ca tu să îți dai seama ce îți place cu adevărat și ce nu.

3. Un feedback negativ nu înseamnă apocalipsa

Dacă te confrunți cu anxietatea socială s-ar putea să înțelegi mai bine acest punct. Ești tentat să iei prea în serios un feedback negativ sau un refuz, lucru ce poate să te afecteze pe termen scurt. Bucură-te că lumea este sinceră cu tine și în acest mod poți ajunge la cea mai bună versiune a ta. Omul cât trăiește învață, mai ales din greșeli, iar părerea celor din jur poate să te ajute într-un moment în care inspirația nu este de partea ta.

4. E okay să aștepți mult timp vești de la HR

Atunci când cauți un job, aplici la mai multe posturi. Unele îți trimit email că ți-au înregistrat CV-ul, altele că urmează să te sune în vederea programării unui interviu sau chiar ai parte și de o discuție… *GHOSTED*. Dai refresh la căsuța de email din oră în oră și te simți la fel ca atunci când te-a lăsat cineva cu seen. Bineînțeles, este nevoie de răbdare. Procesul de recrutare este complex și durează timp pentru ca specialiștii în resurse umane să facă cea mai bună alegere. De aceea nu te aștepta la minuni peste noapte.

Ești pregătit să faci primul pas spre cariera mult visată?

Înscrie-te acum și noi te anunțăm când te poți bucura GRATUIT de toate beneficiile oferite de StudentPath:

1.965 de studenți s-au înscris deja.

5. Job-ul (aproape) perfect există

Cât timp faci ce lucruri îți plac cu adevărat, ai colegi faini în echipă și nu te plictisești, felicitări! Ești în posesia job-ului la care visai de ceva timp. Totuși, perfecțiunea este o noțiune abstractă. Astfel, te va nemulțumi poziția biroului în raport cu geamul, mâncarea din pauza de prânz, cât și clienții care promit că cer ultimele modificări pentru a 10-a oară. Cu toate acestea, când îți sună ceasul dimineața ca să te trezești să mergi la lucru nu îl vei amâna de 5 ori, deoarece o să fii nerăbdător să îți revezi colegii.

6. Nu te teme dacă nu ți-ai descoperit pasiunile

E okay să nu știi ce să faci cu viața ta. Sistemul nostru de învățământ ne aruncă într-o incertitudine colosală, mai ales atunci când ai și BAC și trebuie să îți alegi și facultatea. În aceeași incertitudine te afli și după facultate, când cauți să te angajezi. Soluția? Ia parte la cât mai multe cursuri extra și aplică la internship-uri încă din anul 1. În acest fel îți faci prieteni și cunoștințe, înveți lucruri noi și ai șansa să îți descoperi pasiunile.

7. Primul job e ca prima iubire…

…nu se uită niciodată. Iar sentimentul pe care îl ai când faci shopping online cu banii câștigați de tine este de nedescris. La primul job te familiarizezi cu mediul de lucru și înveți lucruri pe care școala nu te învață, cum ar fi munca în echipă sau managementul timpului. Also, nu trebuie să suferi dacă s-a terminat povestea cu acest prim job. Înseamnă ca ai evoluat și te așteaptă altele cu provocări pe măsură.


Lista poate continua, însă aceste aspecte joacă un rol primordial în formarea ta profesională și nu numai. Cu siguranță te-ai confruntat și tu cu ele, iar dacă nu ai avut încă ocazia, acum știi la ce să te aștepți. Viața e plină de surprize așa că gustă-le din plin! Tu ce alte lucruri ai mai include în listă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentează