Când ești student, vrei să încerci cât mai multe activități noi, fapt pentru care decizi să aplici la un internship sau loc de muncă. Însă până să aplici, trebuie să depășești un obstacol dificil: completarea CV-ului. Te cuprinde teama, cauți un model pe internet, dar ai impresia că nimic nu ți se potrivește. Mintea ți-e invadată de o singură întrebare: Ce trebuie să conțină CV-ul?. Ești conștient că acest document trebuie să reflecte aptitudinile dobândite, însă nu reușești să îți organizezi ideile.

Dacă vrei să realizezi un CV care să te pună în valoare și să atragi atenția angajatorului, iată 6 elemente care nu ar trebui să lipsească:

1. Poza de tip portret aka selfie-ul din planul profesional

Tuturor ne plac selfie-urile, pozele din club, de la piscină sau de la orice alt eveniment la care participăm. Ideea e că aceste poze sunt potrivite pentru rețelele de socializare sau pentru prietenii cu care interacționăm prin intermediul acestora, însă nu și pentru CV. Dacă vrei să lași o primă impresie plăcută angajatorului, alege o poză de tip portret în care ți se văd doar față și umerii, în care machiajul, accesoriile și vestimentația sunt adecvate unui mediu profesional.

2. Secțiunea (scurtă) de informații personale

Principiul keep it short and simple se aplică perfect în cazul acestei secțiuni. Angajatorii nu pun accent pe detaliile cu caracter personal ale candidaților, întrucât singurele informații de care au nevoie sunt numele, orașul în care acesta locuiește (există situații în care candidații au nevoie de relocare), numărul de telefon și adresa de e-mail pentru a putea fi contactați, în eventualitatea stabilirii unui interviu.

Ești pregătit să faci primul pas spre cariera mult visată?

Înscrie-te acum și noi te anunțăm când te poți bucura GRATUIT de toate beneficiile oferite de StudentPath:

1.968 de studenți s-au înscris deja.

3. Prezentarea obiectivului profesional

Pentru angajator, cel mai important aspect îl reprezintă îndeplinirea obiectivelor companiei. Cum reușește tot ce își propune? Prin alegerea candidaților ale căror obiective individuale se potrivesc cu obiectivele generale ale companiei pe care o conduce. Nu te panica, obiectivul profesional nu trebuie să fie de complexitate unei scrisori de intenție. Dimpotrivă, un paragraf scurt în care îți prezinți statutul actual și cel pe care ai vrea să îl deții în viitor sunt suficiente.

Exemplu: Fiind un marketer curios și creativ, cu o experiență de 1 an în email marketing, copywriting, social media și construirea strategiilor, principalul meu obiectiv profesional este să îmi dezvolt abilitățile de marketing digital și să creez o carieră de succes în acest domeniu

4. Răspunsul la întrebarea Ce și cât de bine știi să faci?

Privește atent descrierea poziției la care vrei să aplici și vei observă că angajatorul cere candidaților să dețină anumite aptitudini (lingvistice, comunicaționale) sau să fi interacționat cu câteva instrumente specifice domeniului în care doresc să activeze. În consecință, aceste aptitudini și instrumente nu trebuie să lipsească din CV-ul tău dacă vrei să ai șanse reale de angajare, iar pentru a demonstra că ești candidatul ideal, adaugă un progress bar care să prezinte nivelul tău de pregătire.

5. Adevărul despre experiența profesională și studiile urmate

Indiferent cât de mult îți dorești să obții un internship sau loc de muncă, nu minți în secțiunea de prezentare a experienței și a studiilor. Dacă reușești să intri în etapă de recrutare și să fii chemat la interviu, minciunile tale vor ieși ușor la iveală, pentru că ai de-a face cu un specialist în domeniul resurselor umane. Așadar, chiar dacă ai un nivel scăzut de experiență sau studii în domeniul pentru care aplici, începe cu cea mai recentă activitate desfășurată sau școala absolvită, insistând asupra inițiativelor și reușitelor pe care le-ai avut în companiile sau instituțiile care te-au format, demonstrând astfel prezența abilităților și a instrumentelor menționate în secțiunea anterioară.

6. Dovezi ale implicării tale în dezvoltarea profesională

Toți știm că facultatea nu e de ajuns pentru a fi un specialist într-un domeniu. Ca o completare a cunoștințelor acumulate prin programa universitară, urmarea unor cursuri de la cei care au practicat meseria pe care ți-o dorești și obținerea de certificări în această direcție sunt absolut necesare. Dacă ai ales astfel de activități în detrimentul petrecerilor, al somnului sau al verificării postărilor de pe social media, atunci CV-ul e locul potrivit în care să te lauzi.

Dintr-un simplu student devii candidatul ideal

Înscrie-te acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.