Când ești student, vrei să încerci cât mai multe activități noi, așa că decizi să aplici la un internship sau loc de muncă. Însă până să aplici, trebuie să depășești un obstacol dificil: completarea CV-ului. Te cuprinde teama, cauți un model pe internet, dar ai impresia că nimic nu ți se potrivește. Mintea ți-e invadată de o singură întrebare: Ce trebuie să conțină CV-ul?.

Dacă vrei să realizezi un CV care să te pună în valoare și să atragi atenția angajatorului, iată 6 elemente care nu trebuie să lipsească:

1. Poza de tip portret aka selfie-ul din planul profesional

Tuturor ne plac selfie-urile, pozele din club, de la piscină sau de la orice alt eveniment la care participăm. Ideea e că aceste poze sunt potrivite pentru rețelele de socializare, însă nu și pentru CV. Dacă vrei să lași o primă impresie plăcută angajatorului, alege o poză de tip portret în care ți se văd doar fața și umerii. Cât despre modul în care te prezinți în poză, machiajul și accesoriile extravagante nu-și au locul.

2. Secțiunea (scurtă) de informații personale

Principiul keep it short and simple se aplică perfect în cazul acestei secțiuni. Angajatorii nu pun accent pe detaliile cu caracter personal ale candidaților. De fapt, singurele informații de care au nevoie sunt numele, orașul în care acesta locuiește (există situații în care candidații au nevoie de relocare), numărul de telefon și adresa de e-mail pentru a putea fi contactați, în eventualitatea stabilirii unui interviu.

Ești pregătit să faci primul pas spre cariera mult visată?

Creează-ți cont, îmbunătățește-ți abilitățile și obține poziția dorită

3. Prezentarea obiectivului profesional

Pentru angajator, cel mai important aspect îl reprezintă îndeplinirea obiectivelor companiei. Cum reușește tot ce își propune? Prin alegerea candidaților care pot îndeplini obiectivele respective. Ecuația pare simplă, dar cum formulez acest obiectiv? Găsești mai jos un exemplu concret:

Exemplu: Fiind un marketer curios și creativ, cu o experiență de 1 an în email marketing, copywriting, social media și construirea strategiilor, principalul meu obiectiv profesional este să îmi dezvolt abilitățile de marketing digital și să creez o carieră de succes în acest domeniu.

4. Răspunsul la întrebarea Ce și cât de bine știi să faci?

Privește atent descrierea poziției la care vrei să aplici și vei observă că angajatorul cere candidaților să dețină anumite aptitudini (lingvistice, comunicaționale) sau să fi interacționat cu câteva instrumente specifice domeniului în care doresc să activeze. Cu alte cuvinte, dacă vrei să ai șanse reale de angajare, vorbește pe limba angajatorului. Nu uita să adaugi și un progress bar care să prezinte nivelul tău de pregătire, ca să nu dai speranțe false.

5. Adevărul despre experiența profesională și studiile urmate

Chiar dacă îți dorești să obții un loc de muncă mai mult decât să treci examenul la o materie imposibil de înțeles, minciuna nu e o soluție, mai ales când vine vorba de educația și experiența dobândită până în momentul de față. Lipsa experienței poate fi înlocuită de calități pe care le poți dobândi, participând la activități de voluntariat, prin interacțiunea cu specialiști din domeniul în care dorești să activezi sau urmând cursuri de dezvoltare.

6. Dovezi ale implicării tale în dezvoltarea profesională

Nu mai e un secret că facultatea e utilă, însă nu e de ajuns ca să devii specialist într-un domeniu. Ca o completare a cunoștințelor acumulate prin programa universitară, urmează câteva cursuri de la cei care au practicat meseria pe care ți-o dorești și obține certificări care să te recomande ca fiind pregătit. Dacă ai ales astfel de activități în detrimentul petrecerilor, al somnului sau al verificării postărilor de pe social media, atunci CV-ul e locul potrivit în care să te lauzi.

 

Sperăm că sfaturile noastre ți-au fost de ajutor și că CV-ul tău va fi unul lipsit de perle. Dacă ai deja un CV sau urmează să-l pregătești, nu uita să te înscrii pe platforma noastră. Urmează să postăm job-uri interesante!

Dintr-un simplu student devii candidatul ideal

Înscrie-te acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentează