Vine acel moment în viață în care pare că ai găsit internship-ul ideal. Te uiți peste descrierea job-ului și te simți de parcă ți-ai fi găsit sufletul pereche. It’s a match!, îți spui în minte, dar ochiul tău critic vede primul defect: NEPLĂTIT. Te frămânți, te gândești nopți la rând dacă merită să faci acest compromis și nu-i dai de capăt. Nici prietenii nu știu ce sfaturi să îți dea, iar tu tot neliniștit îți trăiești zilele. Ca să elucidezi misterul, ți-am sărit noi în ajutor și îți spunem de ce să nu zici NU unui internship neplătit.

1. Capeți experiență

Da, știm. Poate sună destul de clișeic și ne asumăm acest lucru, însă experiența pe care o poți acumula e pe bune. Vei fi scos din zona ta de confort (a.k.a. proiectele de la facultate) și vei fi pus față în față cu proiecte adevărate în spatele cărora stă o echipă întreagă de specialiști. De asemenea, o să ai multe lucruri de învățat de la oamenii cu care lucrezi și vei primi feedback constant de la ei, feedback ce te va ajuta în dezvoltarea ta profesională.

2. Înveți să te organizezi

Oricât de mult ți-ai propus la început de an să înveți din timp pentru următoarea sesiune, planner-ul intră in stand-by după o lună. Te lași furat din nou de către Netflix, iar suporturile de curs pe care le-ai pregătit să le înveți din timp te dezamăgesc. Îți dau spoiler despre ce va fi la examen și te resemnezi. Ei bine, un internship te va face să realizezi cât de lungă este ziua, cât de bine poți împleti facultatea și activitatea de la job cu viața socială. În sfârșit știi cum să îți prioritizezi task-urile și nu o să îți mai bata deadline-urile neîncetat la ușă.


Ești pregătit să faci primul pas spre cariera mult visată?

Creează-ți cont, îmbunătățește-ți abilitățile și obține poziția dorită

3. Conturezi conexiuni profesionale

Niciodată nu știi când o să ai nevoie de o recomandare la CV sau chiar de o recomandare pentru un job propriu-zis. Și niciodată nu o să știi când vei avea nevoie de ajutorul unui coleg, indiferent de departamentul în care profesează, în viața de zi cu zi. Iar când vine vorba despre lucrările de diplomă, ajutorul pentru proiectul final este mai aproape decât ți-ai fi imaginat. Chiar și în cazul în care lucrezi remote se aplică cele menționate mai sus, întrucât Internetul ne aduce mai aproape (mai ales pe timp de izolare).

4. Accesezi diverse resurse

În unele cazuri te vei bucura de o nouă adresă de mail, care nu se termină în @gmail.com, iar acest lucru te va face din start să te simți mai bine. În plus, vei avea acces la variantele premium ale unor soft-uri și aplicații în care o să fii nevoit să lucrezi. Deci poți spune adio tutorialelor cu indieni care te învățau cum să descarci diverse resurse gratuit și fără viruși!!! Totodată, poți beneficia de sesiuni de training și cursuri care în mod normal nu ți-ar fi fost la îndemână sau pentru care nu ai fi avut acces în mod normal.

5. Descoperi ce îți place

Cu ajutorul unui internship vei descoperi dacă îți place direcția profesională spre care te-ai îndreptat. Urmând un scenariu pesimist, nu e nevoie să dai vina pe facultate. Ai suficientă vreme să te apuci de cursuri online și să te pregătești pentru o reconversie în carieră. În fond, acum ai mai mult timp ca niciodată să testezi bucăți din diferite domenii de activitate, asta până vei găsi ceva în care cu adevărat te regăsești și îți place să investești timp lucrând.

Acum că ai parcurs această listă știi de ce să nu zici NU unui internship neplătit. Și ca să ajungi pe un post BINE plătit, cu toții știm de acei minim 3 ani de experiență pe care toată lumea îi vânează. Un internship îți poate oferi stabilitate financiară în viitor, fiind rampa ta de lansare către o carieră de succes la care visezi de ani buni. Data viitoare când mai vezi NEPLĂTIT în titlul unei oferte de internship… nu rata ocazia! Este șansa ta să descoperi noi lucruri și să pui temelia viitoarei tale profesii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentează