Interviul pentru primul loc de muncă sau internship poate fi o adevărată provocare. Primul lucru pe care oricine îl face înainte de un interviu este să anticipeze cum urmează să decurgă.

Ei bine, vă vorbesc din propria experiență. În ciuda documentării pe care am făcut-o înainte de interviu, odată ajunsă în fața specialistului în recrutare, am uitat tot. Tot ce știam până atunci despre mine și despre companie a devenit ca o amintire vagă pe care o ai după o noapte lungă. În ciuda faptului că am considerat engleza un punct forte până atunci, în timpul interviului simțeam că sunt la nivelul 2 pe Duolingo. 

Bineînțeles că pe moment nu mi-am dat seama ce am greșit. Dar, după ce am participat la alte interviuri, am început să mă simt în largul meu și să mă descurc mult mai bine. Astfel, aș vrea să vă propun câteva sfaturi pentru primul interviu ca să vă descurcați mai bine decât mine și să deveniți candidatul ideal pentru postul pe care vi-l doriți.

1. Nu îți pregăti răspunsurile doar pentru un anumit tip de întrebări

La o simplă căutare pe Google despre sfaturi pentru primul interviu, o să găsești cele mai comune întrebări pe care le poți primi. Nu te rezuma doar la acelea. Am făcut și eu această greșeală. Am pregătit răspunsuri foarte bune la întrebări complicate, dar care nu au fost menționate deloc în interviu. Modul de abordare al specialiștilor în recrutare evoluează constant. Aceștia folosesc diferite tehnici care să le permită angajatorilor să te cunoască mai bine. Așteaptă-te la întrebări banale de genul: „Cum arată o zi obișnuită pentru tine?” sau „Ce faci în timpul tău liber?”.


via GIPHY
 

2. Specialiștii HR sunt și ei oameni 

Pentru cei introvertiți e mai dificil să cunoască oameni noi chiar și în timpul liber. Astfel, un interviu cu persoane necunoscute poate fi o adevărată încercare. Dar, îți voi spune un secret: oamenii din HR sunt oameni chiar faini. Aceștia trebuie să îndeplinească anumite condiții, printre care să aibă o atitudine pozitivă, să zâmbească și să te facă să te simți confortabil în fața lor. Ei sunt conștienți că ești la început și că ai emoții.  Imaginează-ți că vorbești cu o persoană care are același interes ca și tine: să te angajezi. 


via GIPHY
 

3. Nu trebuie să pari că le-ai făcut și că le știi pe toate

Ideea de bază a unui interviu reușit este să ieși în evidență, dar știi cum se spune, ce e prea mult strică. Trebuie să pari că știi despre ce vorbești în principal pe domeniul în care vrei să te angajezi. Am fost martoră unei situații în care un candidat a povestit pe tot parcursul interviului în câte domenii a activat și că știe câte puțin din toate. În schimb, nu știa ce îi place și ce vrea să facă pe viitor. În plus, a menționat faptul că a aplicat pentru acest post ca să vadă dacă îi place sau nu acest domeniu. Ce angajator vrea să audă că vrei să te angajezi doar ca să experimentezi tu domeniul pe care se presupune că îl cunoști deja? Niciunul, evident.


via GIPHY

Ești pregătit să faci primul pas spre cariera mult visată?

Creează-ți cont, îmbunătățește-ți abilitățile și obține poziția dorită

4. Ai grijă când se aduce în discuție subiectul salariu

E destul de clar faptul că salariul reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte când vine vorba să alegi un loc de muncă. Din păcate, atunci când ești student sau pe cale să obții primul tău loc de muncă, nu poți să ai așteptări salariale atât de mari precum un candidat care are o experiență profesională bogată. Trebuie să te interesezi înainte de salariul minim în domeniul tău și să te învârți în jurul acelui număr pentru început. Mulți studenți au recunoscut că au fost foarte aproape să obțină un loc de muncă. Dar, atunci când au fost întrebați de așteptările salariale, au răspuns cu un salariu de început prea mare, iar compania i-a refuzat.


via GIPHY
 

5. Încearcă să creezi un dialog, nu un monolog

Mulți specialiști în HR îți oferă explicații despre companie, ce presupune locul de muncă și echipa din care ai putea face parte. Oricât de tentant ar fi ca în acele momente să îi dai creierului tău o pauză, trebuie să rămâi concentrat și să pari interesat în continuare de ce ți se explică. Dacă ceri detalii și explicații în plus, e cu atât mai bine. Angajatorul apreciază mai mult un dialog plăcut, nu un discurs interminabil în care să susții că job-ul a fost conceput pentru tine. 


via GIPHY
 

Sper ca aceste sfaturi pentru primul interviu să te ajute mai mult față de ce găsești în mod normal pe Internet. Încearcă să-l convingi pe specialistul în recrutare că ai mai trecut prin interviuri de angajare. Trebuie să lași impresia că nu ești deloc îngrozit (chiar dacă în adâncul tău te întrebi cine te-a pus să te angajezi). Dacă încă nu ești convins că vrei să te angajezi, îți recomandăm să citești acest articol. Echipa StudentPath îți urează succes și este alături de tine în procesul de definire al carierei mult visate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentează